Broeihopen omzetten voor de ringslangen op 23 maart

      Reacties uitgeschakeld voor Broeihopen omzetten voor de ringslangen op 23 maart

Afgelopen zaterdag hebben we 5 van de 8 broeihopen in Nieuw Wulven omgezet. Broeihopen composteren waardoor ze begin lente nog maar uit een klein bergje aarde bestaan.

Met bladeren, paardenmest en takken wordt er een nieuwe broeihoop gemaakt op dezelfde plek waar de ringslang haar eieren in kan leggen. De lege eitjes die achterblijven in de broeihoop halen we eruit om te tellen, zo weten we hoeveel jonge ringslangetjes er geboren zijn, al zullen er veel in de buik van een grote vogel of zoogdier beland zijn. 

Het weer was zacht en droog wat heel fijn werken was. Er had zich een groot aantal vrijwilligers opgegeven die enthousiast aan het werk gingen in drie groepen. Ook namens RAVON (reptielen-, amfibieƫn en vissen onderzoek Nederland) die ons ons graag steunt, kwamen er 5 mensen helpen.

Met drinken en koek was er ook in de gezamenlijke pauzes een hoop gezelligheid! Op 16 maart was er al een Gezinsdag waarop een broeihoop is omgezet. Op 6 april doen we de laatste twee broeihopen, hiervoor hebben zich al ruim voldoende vrijwilligers aangemeld.