Broeihopen ringslangen omzetten

      Reacties uitgeschakeld voor Broeihopen ringslangen omzetten

Afgelopen zaterdag hebben de leden van de Ringslangenwerkgroep Houten samen met een aantal enthousiaste mensen die zich hiervoor hadden aangemeld de broeihopen voor de ringslangen omgezet in Nieuw Wulven.

We begonnen al vroeg en er is met plezier hard gewerkt, gelukkig zijn veel mensen ons komen helpen. De lege uitgekomen eieren van vorig jaar zijn verzameld zodat we kunnen zien hoeveel er geboren zijn en het gaat heel goed met de ringslang! We kwamen ook een jonge ringslangetje tegen.

De ringslang heeft warmte nodig om haar eieren uit te kunnen laten komen. Vroeger legde zij hierom haar eieren in grote hopen oud planten afval of in mesthopen bij de boerderij. Omdat er steeds minder van deze situaties aanwezig zijn helpt de Ringslangenwerkgroep dit beschermde dier door hopen aan te leggen van takken, bladeren en paardenmest welk dan composteren en warmte geven.

Elk jaar worden de bestaande hopen opnieuw omgezet voor de de ringslang die dan uit zijn winterslaap ontwaakt is. De ringslang is niet giftig. Het is een beschermd dier dat rust nodig heeft en niet onnodig gestoord wil worden. Het is niet toegestaan om zonder begeleiding van de Ringslangenwerkgroep bij de broeihopen te gaan kijken.