Excursie per fiets langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Op zondag 15 augustus organiseert de Milieu Werkgroep Houten haar jaarlijkse fietsexcursie langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit keer met een speciaal tintje, omdat de Unesco de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de lijst van Werelderfgoed heeft gezet.

Deze zondag rijden we vanuit Houten in noordelijke richting naar Lunetten en vervolgen onze tocht langs de forten Biltsestraatweg, fort Voordorp, fort Blauwkapel en fort Ruygenhoek; de terugweg gaat door de Uithof.

Kortom een zeer leuke fietstocht met leuke bezienswaardigheden die in onze eigen omgeving soms wel of niet verscholen liggen. We verzamelen om 10.00 uur bij de toren van het gemeentehuis. Verwacht wordt dat we rond 15.00 uur terug zijn. Deelname is gratis.

2 gedachten over “Excursie per fiets langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

 1. Heiltje den Oudsten

  Goedemiddag,

  Kunt u zeggen dat het ook doorgaat, weer of geen weer?

  En.. hoe zwaar is dit om te fietsen, dat u weet? Hoeveel uur is het echt fietsen , van die 7 uur,
  of hoeveel kilometers?

  Dank u wel voor uw antwoord,

  Heiltje den Oudsten
  tryvalkenier@yahoo.ca

 2. Jaap ten Boer

  Goedemiddag,

  We houden de Waterlinietochten al vele jaren; is één keer niet doorgegaan ivm de hele dag regen; een buitje kunnen we wel hebben; bij dreigend onweer gaan we zsm naar huis of zo nodig eerder naar een schuilplaats. Gezien de weersverwachtingen verwacht ik lekker fietsweer met een zonnetje.
  De hele route is vlak (geen heuvels), buiten een enkel viaduct; we blijven als groep bij elkaar, de langzaamste bepaald het tempo (er zijn vaak ook kinderen bij, dan gaat het wat langzamer). Bij alle genoemde forten + nog enkele andere interessante waterlinie-objecten wordt gestopt om uitleg te geven. De bedoeling is om iets na 12:00 uur op fort Blauwkapel aan te komen waar we een lunchpauze houden; hier is een mogelijkheid voor koffie, thee, soep en een hapje eten. Aantal uren écht fietsen is ca 3 uur, de resterende tijd is voor uitleg en pauze. Aantal km’s ca 35 – 40 km.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *