Gezinsdag broeihoop omzetten een groot succes!

      Reacties uitgeschakeld voor Gezinsdag broeihoop omzetten een groot succes!

Op 16 maart organiseerde de Ringslangenwerkgroep samen met Groen Doet Goed, NME (Natuur-en Milieu educatie) en Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat een gezinsdag waarbij ouders met hun kinderen een broeihoop konden omzetten voor de ringslangen en de kinderen centraal stonden.

Het was een dag die begon met regen maar wat een bikkels waren de kinderen, iedereen die zich opgegeven had kwam ook! Er kwamen 10 ouders en 12 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Na een ontvangst in de schuur van boerderij Nieuw Slagmaat met hun heerlijke appelsap werd er verteld met voorbeelden over de ringslangen en hun broeihoop.

Daarna gingen we de lege eieren die vorig jaar gelegd waren zoeken in de broeihoop vlak bij de boerderij en Nieuw Wulven en de broeihoop opnieuw opzetten. Gelukkig werd het droog. De kinderen hielpen enthousiast mee, de jongste kinderen gingen iets eerder naar huis. Voor de jongens was het takken zoeken en zagen in het bos ook een leuk klusje.

Na afloop dronken we cup-a-soup in de schuur van boerderij  Nieuw Slagmaat. De foto’s zijn gemaakt door Christel Postma van de NME.