Help mee padden en kikkers overzetten

In maart en april speuren vrijwilligers direct na zonsondergang de fietspaden af in Houten. Er wordt gezocht naar padden en kikkers, die vervolgens met een emmer naar de waterkant worden verplaatst. Hierdoor voorkomen we dat ze worden platgereden.

Vorig jaar hebben tientallen vrijwilligers op deze manier 1800 dieren van een mogelijke dood gered. Ook zijn er tientallen padden en kikkers uit gemeentelijke putten gehaald, zodat ze geen hongerdood hoeven te sterven.

We zoeken langs het Imkerspad en de Houtensewetering. Maar als op een avond meer mensen beschikbaar zijn, worden ook andere fietspaden dichtbij water gecontroleerd. Iedere vrijwilliger bewaakt een eigen stuk en er is alleen actie nodig als het weer daarvoor aanleiding geeft: hogere temperaturen en vochtig weer. Je zoekt mee als je beschikbaar bent en als er kans is op padden- of kikkertrek. Na een uurtje neemt een ander het over.

Wil je meehelpen deze dieren te redden? Loop dan ’s avonds met ons mee! Elke nieuwe vrijwilliger ontvangt een korte training en zal worden begeleid door een meer ervaren vrijwilliger. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar Tanja Franscoise via het e-mailadres t.franscoise@gmail.com.

Iedereen kan overigens ook in de eigen omgeving helpen door in de putten in de straat of brandgang te kijken of er beestjes ingevallen zijn. Laten we samen zorgen voor een groen en amfibierijk Houten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *