Kom naar de Nationale Nachtvlindernacht op 3 september! (vol)

Heb je wel eens een witte tijger, een hyena of Peper en Zout in je eigen omgeving gezien? Of wist je dat er ’s nachts huismoeders en zwarte weeskinderen in het park zijn? Het zijn allemaal nachtvlinders en er zijn er nog veel meer!

Nieuwsgierig? Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht! Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld zodat we weten hoe het met de nachtvlinders gaat. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.waarneming.nl en die gegevens gebruikt De Vlinderstichting.

We lokken de nachtvlinders o.a. op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met twee grote doeken met licht erachter. Samen kijken we welke vlinders eropaf komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Neem een zaklantaren mee.

De Milieuwerkgroep Houten en de IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. werken samen en organiseren nachtvlindernacht op 3 september in het Natuurkwartier (Milieu Educatie Centrum) in Nieuwegein. Inloop is vanaf  21.00 uur met koffie en thee en sap. Om 21.15 uur starten we met nachtvlinders bekijken.

De toegang is gratis maar i.v.m. de coronamaatregelen en een beperkt aantal mensen van 30 totaal moet je je van te voren aanmelden. Je kunt na aanmelding komen en naar huis gaan wanneer je wilt. Het hek sluit uiterlijk om 01.00 uur.

Bij aanhoudende regen of storm kan de nachtvlindernacht niet doorgaan, in dat geval houden we de nachtvlindernacht 1 dag later op zaterdag 4 september, deelnemers krijgen dan bericht hierover.

Deze activiteit is vol

Vuursteenvlinder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *