Meer padden overgezet in 2012

      Reacties uitgeschakeld voor Meer padden overgezet in 2012

In 2012 zijn er tegen de verwachting in meer padden overgezet, dan in voorgaande jaren. In totaal werden dankzij het paddenscherm langs de Binnenweg 267 padden gered. Daarnaast hebben vrijwilligers van de paddenwerkgroep ook elders in Houten, met name rond het Imkerspark, vele padden het leven gered. Landelijk zijn er volgens de eerste berichten vanwege het koude en droge weer 45% minder padden overgezet.

De paddentrek kwam vanwege de februari-koude laat op gang. Maart verliep droog en dat betekende dat de padden bleven wachten. Padden trekken het liefst bij hogere temperaturen en regenachtig weer.

Op 22 maart ‘s avonds kwam de paddentrek op gang. In de ochtend van 23 maart werden maar liefst 56 padden overgezet. In de avond van 22 maart waren vrijwilligers bij het Imkerspad urenlang bezig om zo’n 60 padden te redden die het drukke fietspad probeerden over te steken. Ook bij de Tiendhoeve zijn tientallen padden gered.

Voor komend jaar zoekt de Milieu Werkgroep Houten vrijwilligers die gedurende de paddentrek willen mee surveilleren bij het Imkerspad. Wie interesse heeft kan ons mailen.

Ook dit jaar heeft de paddenwerkgroep uitstekende hulp ontvangen van de gemeente Houten.