Nachtvlindernacht 3 september 2021

De Milieuwerkgroep Houten en de IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. werkten samen en organiseerden de Nationale Nachtvlindernacht op 3 september in het Natuurkwartier in Nieuwegein. 

Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld zodat we weten hoe het met de nachtvlinders gaat. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.waarneming.nl en die gegevens gebruikt De Vlinderstichting. We lokken de nachtvlinders o.a. op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met twee grote doeken met licht erachter.

Het was mooi weer en we waren met ongeveer 30 personen, meer kon nog niet in verband met corona maatregelen. De sfeer was super gezellig. Er zijn ongeveer 50 soorten waargenomen, dit kunnen er nog meer worden omdat nog niet alle waarnemingen zijn doorgegeven.

We waren blij met het zien van de satijn lichtmot want dit is een zeldzame vlinder! De buxusmot was opvallend veel aanwezig maar wat een mooie vlinder is het. Ook de groene appeltak liet zich een aantal keer zien. Uit de verte lijkt een nachtvlinder misschien niet zo bijzonder maar van dichtbij zien ze er mooi en leuk uit. Er kwam er tweemaal een grote spinnende watertor op het licht af. Dit is een tor die zwemt in het water maar hij kan ook vliegen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *