Verslag Nieuwjaarswandeling 2017 Nieuw Wulven

      Reacties uitgeschakeld voor Verslag Nieuwjaarswandeling 2017 Nieuw Wulven

Bijna 30 mensen liepen op 1 januari mee met de traditionele Nieuwjaarswandeling georganiseerd door de Milieu Werkgroep Houten. Ze kregen van Ben Hermans te horen wat de laatste ontwikkelingen zijn. Na de uitleg bij het informatiebord bij de parkeerplaats aan de Rijsbruggerweg werd op twee plaatsen halt gehouden.

Horeca

Het laatste nieuws is dat een ondernemer trekkershutten, een vergaderlocatie met horecavoorziening wil realiseren. Hiervoor zou een inprikker vanuit de Rondweg komen, ergens tussen de Weiden en de Velden. Nabij het fort bekeken we de situatie ter plekke.

Binnenkort komt een gesprek met de ondernemer. Niet enige horeca in Nieuw Wulven lijkt voor de aanwezigen het probleem, maar de toenemende activiteit die de rust verstoort en de ruimte de bijvoorbeeld voor parkeer­plaatsen nodig zijn.

Een ander probleem is of er genoeg te verdienen valt met dit plan en of de erfpachtcanon genoeg zal opbrengen om bij te dragen aan het beheer van het gebied.

Struinpad en uitkijkpunt

Rose Dlhopolsky leidde de groep over een struinpad door het bos, een korte route bij het begin van Entreebos en onderdeel van het Slagmaatpad. Verderop stonden we stil op het uitkijkpunt met uitzicht op Houtense vlakte en fort Vechten.

Boven bevindt zich een windroos, ook onderdeel van het Slagmaatpad. Het leert kinderen kijken naar wat er in elke richting te zien is. Als het tenminste helder weer is: http://klompenpaden.nl/klompenpad/slagmaatpad/

Na een uur kwam de groep terug bij de parkeerplaats. Het was koud, net boven het vriespunt, maar de gevoelstemperatuur lag op -4! Volgend jaar is de tiende Nieuwjaarswandeling!