Bijna 1000 padden en kikkers overgezet

      Reacties uitgeschakeld voor Bijna 1000 padden en kikkers overgezet

padden

Vrijwilligers van de paddenwerkgroep hebben in totaal zo’n 1000 padden en kikkers overgezet. De meeste dieren werden binnen de bebouwde kom van Houten overgezet, voordat ze door het verkeer zouden worden geplet.

Bij het paddenscherm langs de Binnenweg zijn dit jaar 83 padden en 2 kikkers overgezet. Een vergelijkbaar aantal met vorig jaar, maar beduidend lager dan de jaren 2005 en 2006, toen er zo’n 500 dieren werden overgezet. Het is onduidelijk waarom de paddenstand hier minder is geworden.

Sinds enkele jaren worden er ook padden, kikkers en salamanders van het fietspad afgehaald in het Imkerspark (tussen het Haltnahuis en de Rondweg) en bij enkele straten in de wijk de Hoeves. In totaal zijn er ruim 900 amfibieën overgezet. Hier waren vooral de kikkers in de meerderheid.

De padden en kikkers komen uit hun winterslaap en bewegen traag. Bij het niet tijdig ingrijpen, zou een tapijt van padden- en kikkerlijkjes ontstaan.  Aan het redden van deze dieren is in totaal door zo’n 20 tot 25 mensen bijgedragen.

 

# Bestand Downloads
1 Paddenverslag 2015 211