Paddenbescherming langs Imkerspad

      Reacties uitgeschakeld voor Paddenbescherming langs Imkerspad

De Milieu Werkgroep Houten gaat dit jaar ook padden beschermen langs het Imkerspad in Houten. Tot nog toe gebeurde dit alleen langs de Binnenweg.

De afgelopen jaren is gebleken dat in het vroege voorjaar op zachte vochtige avonden padden ook massaal trekken door het Imkerspark. Ze steken daarbij het fietspad (Imkerspad) over en worden daarbij aangereden door scooters en fietsers.

De Milieu Werkgroep Houten (MWH) die al jaren actief is met het beschermen van padden bij de Binnenweg, heeft vrijwilligers bereid gevonden om ook de padden langs het Imkerspad te beschermen. Ze krijgt ook op deze locatie steun van de gemeente Houten.

Wordt langs de Binnenweg een paddenscherm gebouwd, langs het Imkerspad is dit onmogelijk. Vandaar dat hier vrijwilligers surveilleren en nadat de paddentrek is waargenomen, assistentie wordt opgeroepen.

Aan de Houtense bevolking doet de Milieu Werkgroep Houten een oproep om tijdens de paddentrek (ergens eind maart, begin april tijdens zacht regenachtig weer) de padden op dit hoofdfietspad proberen te ontzien. Ziet u een pad op een gevaarlijke locatie zitten, verplaats het diertje dan naar de sloot en voorkom dat deze wordt platgereden.

Wilt u meehelpen met het overzetten van padden aan de Binnenweg, Imkerspad of helpen met de bouw van het paddenscherm op 23 februari aanstaande, neem dan contact op met de coördinator: Henny Honkoop (030) 888 03 70, email: honkooph48@gmail.com