Paddenscherm gebouwd

      Reacties uitgeschakeld voor Paddenscherm gebouwd

Zaterdag is langs de Binnenweg voor de 12e keer het paddenscherm gebouwd. Daarmee hopen we het leven van honderden padden te redden.

Het opbouwen van het paddenscherm is intensief werk. Maar de vijftien vrijwilligers hebben het scherm over enkele honderden meters in enkele uren neergezet. Eco-move verzorgde het transport en de gemeente Houten de wegafzettingen en verkeersborden. Op het terrein van de Volkstuinvereniging mochten we ons basiskamp opbouwen.

We hebben ongeveer drie vuilniszakken met afval opgeruimd. Een nieuw record. Traditioneel kwam de politie navragen wat we allemaal aan het doen waren.

Meehelpen
We kunnen altijd nog mensen gebruiken die willen meehelpen om de padden in maart en april over te zetten. Dit is een of twee keer per week, afhankelijk van het aantal overzetters. Tevens kunnen we mensen gebruiken die helpen met het zoeken van padden op het Imkerspad. We hopen onnodig dierenleed ermee te voorkomen.

Heb je interesse om mee te werken, neem dan contact op met Hennie Honkoop,  (030) 888 03 70 of mail honkooph48@gmail.com

> Foto’s van Els