Succesvolle ringslangen excursie!

      Reacties uitgeschakeld voor Succesvolle ringslangen excursie!

Bij het Gemeentehuis verzamelde zich een grote groep mensen. Ook waren er veel kinderen gekomen. Sommige mensen kwamen van ver met de auto rechtstreeks naar Nieuw Wulven en totaal zijn er 83 bezoekers geteld!

De gidsen Els en Peter vertelden veel over ringslangen en de broeihopen. Het was heel mooi weer, bijna te warm voor de ringslangen om zich te laten zien maar gelukkig waren er twee ringslangen aanwezig die iedereen kon bekijken. De kinderen mochten het jonge ringslangetje even vasthouden wat ze heel leuk vonden.

Door het warme weer zijn er nu al jonge ringslangetjes geboren wat heel bijzonder is want zij komen meestal in augustus pas uit het ei. Iedereen mocht ook een vervelling bekijken en lege ringslangen eitjes mee naar huis nemen. Het aaien van een brandnetel vonden de kinderen ook leuk om te leren.

Na een mooie wandeling door Nieuw Wulven en veel gezien te hebben gingen alle mensen tevreden naar huis. De ringslang is een beschermd dier en mag alleen door mensen van de Ringslangenwerkgroep gevangen worden die hier een vergunning voor hebben.

(Foto’s door Jos Lieffering)