Milieu Werkgroep Houten deelt gratis tuinbonnen uit


Inwoners van de gemeente Houten kunnen de komende tijd gratis van de Milieu Werkgroep Houten een tuinbon ter waarde van € 10,- ontvangen. Voorwaarde is dat mee wordt gedaan aan de actie Steenbreek, de tuin groener wordt gemaakt en minimaal één steen of tegel wordt ingeleverd.

De ‘gratis tuinbon’ sluit aan op de actie Steenbreek die landelijk wordt gevoerd. Bij deze actie worden particulieren opgeroepen hun versteende tuin om te bouwen in een tuin met meer groen en water. Hierdoor kan het regenwater tijdens hevige zomerse regenbuien eerder een weg naar de bodem vinden. Bij een versteende tuin komt het regenwater vaak in het riool terecht, die dit niet altijd aankan, waardoor wateroverlast tot in de woning het gevolg is.

Steun aan de insecten
De Milieu Werkgroep Houten hoopt vervolgens dat u met de cadeaubon een insectvriendelijke plant koopt. Immers wij maken ons zorgen over het afnemend aantal insecten, zoals bijen, vlinders, enz, enz. Insecten zijn een belangrijk onderdeel van de voedselketen voor mens en dier.

In de openbare ruimte van de gemeente Houten is er al veel aandacht voor het welzijn van de insecten, maar op particulier terrein zijn wij als inwoners zelfs aan zet. Vandaar dat wij een tuin voor vlinders en andere insecten stimuleren. De tuinbon is te besteden bij Tuincentrum De Schouw, waar een apart vak is ingericht met insectvriendelijke planten.

Voorwaarden
De tuinbon wordt gegeven aan de eerste 50 personen die zich aanmelden via het e-mailadres steenbreek@milieuwerkgroephouten.nl. U ontvangt de tuinbon uitsluitend tegen inlevering van een steen of een tegel wanneer u uw tuin gaat renoveren. Bij aanmelding geeft u uw adres door en de plannen voor de renovatie van uw tuin. Op = Op.

1 gedachte over “Milieu Werkgroep Houten deelt gratis tuinbonnen uit

Gesloten voor reacties.