Verslag kleine nachtvlindernacht

Vrijdag 13 augustus hield de Milieuwerkgroep Houten in samenwerking met de IVN Nieuwegein – IJsselstein een kleine nachtvlindernacht achter de kinderboerderij aan de Keercamp. Hierbij waren 10 natuurgasten uitgenodigd.

We hadden een mooie avond en zagen rond de 60 nachtvlinders. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.waarneming.nl. Als je een nachtvlinder van dichtbij ziet valt het op hoe prachtig ze zijn.

Hoewel we een grote vlinderstrooproute op de bomen hadden uitgezet met twee soorten stroop, waren de lakens toch veel populairder. Gelukkig vond het zwart weeskind de stroop wel lekker, deze soort is vrij zeldzaam. Het kanariepietje is zeldzaam maar hier waren er wel een aantal aanwezig! Ook van de brandvlerkvlinder zagen we er een paar tegelijk. Aan het eind kwam nog de populierenpijlstaart op bezoek, wat een grote nachtvlinder is dat.

De sfeer was super gezellig! Op vrijdag 3 september houden we de Nationale Nachtvlindernacht in Nieuwegein. Hierbij zijn bezoekers welkom, maar door de corona maatregelen kunnen er maar een beperkt aantal komen. Inmiddels zitten we vol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *