Vogeleiland de Hoon

      Geen reacties op Vogeleiland de Hoon

Sinds begin maart is Houten een vogeleiland rijker. Vrijwilligers van de weidevogelbeschermingsgroep van de Milieu Werkgroep Houten, Arris Harskamp, Dirk Murray en Siebe Bonthuis, hebben dit initiatief genomen. Ze hebben namelijk een drijvend eiland te water gelaten in de grote plas naast weidevogelreservaat de Hoon.

Het gaat niet goed met de weidevogels in Nederland. Om die reden proberen we ze zo goed mogelijk te beschermen bij agrarische werkzaamheden en tegen roofdieren. Nieuwe initiatieven zoals dit vogeleiland verbeteren de leefomgeving waardoor er meer weidevogels naar Houten komen.

Het eiland kan een broed- of slaapplaats gaan worden voor steltlopers zoals de scholekster, kleine plevier of visdief. Twee scholeksters en een kievit zijn al op het eiland gezien! Kleine plevieren en visdieven komen half april weer terug uit hun overwinteringsgebieden dus…?

Het eiland is gebouwd op een kunststof buizen onderstel die beschikbaar zijn gesteld door van den Berg Kunststoffen uit Houten. De bovenlaag afwerking is best wel een bijzondere, die is namelijk uitgevoerd met hetzelfde materiaal als voor groene daken wordt gebruikt, namelijk sedum. We hebben gekozen voor een variant die veel kruiden bevat en daarmee dus een bijdrage levert aan de biodiversiteit. Firma Sempergreen heeft voor dit goede doel de sedum gesponsord.

Samen maken we Houten weer een beetje groener!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *