Dikke Boom wordt omgehaald

      Reacties uitgeschakeld voor Dikke Boom wordt omgehaald

Vrijdag 20 september heeft een delegatie van de Milieu Werkgroep Houten samen met de bewoners van de Odijkseweg en de Gemeente Houten gesproken over de toekomst van de Dikke Boom.

De boom uit 1837 is opgegeven. Al tientallen jaren is het verval gaande en momenteel is het leven er volledig uit. Maar de boom is wel een monument, waar sommige mensen in de omgeving hun hele leven al mee te maken hebben gehad.

Uit het gesprek van vrijdagmiddag is duidelijk geworden dat de boom een gevaar is voor het passerende verkeer en dat dit steeds groter wordt. Ook wij zien het versnelde verval van de boom en vermoedelijk volgende week vindt de kap plaats.

Op de plek van de boom komt een herdenkingsbord. Ook komt er een vergelijkbare nieuwe boom, een zwarte populier. Deze verschijnt enkele tientallen meters naar het westen op de hoek met de Weversgilde. De verwachting is dat deze eind oktober of begin november wordt gepland.

Wij zijn wethouder van Dalen en de ambtenaren van de gemeente Houten dankbaar dat ons verzoek van vorige maand serieus is opgevolgd. Ook willen we complimenten maken hoe er met de omwonenden is gesproken over plannen.