Horeca in bos Nieuw Wulven

      Reacties uitgeschakeld voor Horeca in bos Nieuw Wulven

De Gemeente Houten heeft afspraken gemaakt voor het beheer van Nieuw Wulven. De komst van horeca in het bosgebied wordt niet uitgesloten. Dat vertelde wethouder Geerdes afgelopen woensdag aan de 50 deelnemers van de Nieuwjaarswandeling in het bos Nieuw Wulven. 

De Nieuwjaarswandeling was georganiseerd door de Milieu Werkgroep Houten. Wethouder Geerdes vertelde dat er voor de komende vijf jaar afspraken zijn gemaakt voor het beheer van het bosgebied. Dit is goed nieuws, omdat door de bezuinigingen bij Staatsbosbeheer het onderhoud van Nieuw Wulven onder druk staat.

Daarnaast denkt de gemeente aan de mogelijkheid van een horeca-gelegenheid en een ruimere parkeerplaats bij de Rijsbruggerweg. Ook wordt momenteel onderzocht of er vanaf de Rondweg een afslag naar het bos Nieuw-Wulven kan komen.

J. de Vos van Staatsbosbeheer vertelde dat de paden in het bos de komende tijd worden opgehoogd en deels verhard. Ook wordt de notenakker in het bos herplant, omdat de notenbomen in het drassige bos niet aanslaan.

Tijdens de wandeling kregen de aanwezigen van B. Hermans (Milieu Werkgroep Houten) te horen wat de gevolgen voor het bos zijn, nu er redelijk vlakbij een nieuwe provinciale weg wordt aangelegd. De Milieu Werkgroep Houten houdt regelmatig vogeltellingen en excursies in Nieuw Wulven. Elk jaar op 1 januari is er een Nieuwjaarswandeling waarbij de laatste stand van zaken van dit bos wordt besproken.