Jaarverslag ringslangen

      Reacties uitgeschakeld voor Jaarverslag ringslangen

Het jaarverslag van de ringslangen en het slootleven is beschikbaar. Het aantal uitgekomen ringslangen eieren was minder dan vorig jaar, maar dit schommelt jaarlijks en zegt niet zo veel.
In de eerste week van augustus zijn er veel jonge ringslangen geboren. Van de vele uitgekomen eieren blijft slecht een klein aantal ringslangen over omdat veel predatoren jonge ringslangen eten.

Met een behulp van een groot aantal enthousiaste extra vrijwilligers zijn er dit jaar in maart en april weer acht broeihopen omgezet. Het was mooi weer.De Gemeente Houten heeft voor het blad gezorgd en Boerderij Nieuw Slagmaat heeft paardenmest gebracht.

Naast het werk voor de ringslangen, inventariseren we als werkgroep ook ieder jaar het slootleven rondom Houten. De planning was om in 2019 op drie verschillende dagen in het jaar te slootscheppen, maar doordat op twee van de drie gekozen data het weer erg slecht was, zijn we alleen in juni 2019 op pad geweest en hebben we het slootleven bij de Rietsloot geïnventariseerd. Volgend jaar zal het werk aan het slootleven weer worden voortgezet, zodat wederom een beeld wordt verkregen van het slootleven en de waterkwaliteit rond Houten.

Het volledige verslag kunt u hieronder downloaden

#BestandDownloads
1 Ringslangen 2019403