Werkzaamheden Nieuw Wulven beginnen

      Reacties uitgeschakeld voor Werkzaamheden Nieuw Wulven beginnen

Eind februari 2020 start de aanleg van de nieuwe afslag aan de Rondweg en het parkeerterrein voor het nieuwe restaurant in het bos Nieuw Wulven.    

De gemeente Houten laat weten dat op 10 januari het beroepstermijn van het bestemmingsplan is verlopen en er geen beroep is aangetekend bij de Raad van State. Eind februari 2020 worden bomen langs de Rondweg en in de notenakker bij het bos verplaatst.

De aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de bouw van het restaurant en de werkplaats van de initiatiefnemer Natuurlijke Recreatie Nieuw Wulven BV is nog niet ingediend, maar wordt wel binnenkort verwacht. 

De komst van het restaurant is het gevolg van het beleid van de toenmalige staatssecretaris Henk Bleker (CDA) die minder geld voor natuur beschikbaar stelde. Hierdoor moesten er plannen worden ontwikkeld om het bos in stand te kunnen houden. De komst van het restaurant is hiervan het gevolg.  

De Milieu Werkgroep Houten is niet blij met de ontwikkelingen en heeft enkele jaren terug haar mening gegeven aan vertegenwoordigers van de Gemeente Houten, waar niets mee is gedaan.