Extinction Rebellion Houten in oprichting

Onderstaand bericht ontvingen we van Renée Brabers en brengen we u onder de aandacht:

Een paar maanden geleden ben ik lid geworden van Extinction Rebellion (XR) de wereldwijde organisatie die zich inzet om: 

  • mensen bewust te maken van de ernst van het klimaatprobleem 
  • regeringen te dwingen om zich te houden aan de klimaatafspraken 
  • bedrijven te dwingen om nu echt eens daadwerkelijk milieumaatregelen te nemen 

Graag wil ik dat jullie nu eerst dit filmpje bekijken:

Maak je je hierna ook zorgen over de wereld waarin jouw kinderen en kleinkinderen moeten leven of deed je dat sowieso al, maar voel je je onmachtig om er iets aan te doen? Ben je gemotiveerd om in actie te komen?

Wij willen in Houten met een aantal inwoners een afdeling van Extinction Rebellion oprichten. Omdat XR vaak in het nieuws komt met acties waarbij de leden worden opgepakt kan ik me levendig voorstellen dat je dat niet ziet zitten.

Maar XR doet nog veel meer. Op dit moment is er bijvoorbeeld, zolang de formatie duurt, een klimaatwake om hiermee continue onder de aandacht te brengen dat het klimaatprobleem adequaat moet worden aangepakt in de komende regeerperiode. En de eerste maandag van de maand kun je meedoen aan het klimaatalarm. 

Met XR Houten willen wij ons focussen op lokale (liefst ludieke) acties waarmee we de inwoners van Houten duidelijk maken dat het klimaatprobleem een urgent probleem is!  

Tevens willen we invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente om lokale maatregelen te nemen die de CO2 uitstoot en de energieconsumptie verminderen en de transitie naar duurzame energie bevorderen.

Voel jij ook de urgentie om iets te doen en niet alleen af te wachten? Sluit je dan bij ons aan en stuur mij een mail via reneebrabers@gmail.com om je aan te melden. 

1 gedachte over “Extinction Rebellion Houten in oprichting

  1. Marcel Petit

    Beste Mensen,

    Ik ben voor Extinction Rebellion, omdat het, volgens mijn bescheiden mening, niet 5 voor 12 is, maar 5 over 12!!! We moeten wat doen, en snel! De wereld staat in brand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − acht =