Gratis appels plukken op 27 september!

De appels in en rondom Houten zijn rijp en worden volop geplukt. Omdat de gemeente Houten ervoor gezorgd heeft dat op diverse plekken fruitbomen staan waar iedereen van kan genieten, kunnen we dat ook zelf. En het levert nog gratis appels op ook!

Eetbaar Houten Appels plukken is leukEetbaar Houten nodigt alle bewoners van Houten uit om gezamenlijk appels te plukken van de bomen op de Klaverhof (en eventueel Doornkade). We doen dat met ladders en speciale appelvangers.

Van de geplukte appels wordt ter plekke appeltaart gebakken (in een Dutch oven) die we dan met een lekker drankje ook meteen opeten. Ook kun je leren hoe je zelf de lekkerste appelmoes kunt maken. De appels die over zijn worden verdeeld onder de plukkers. Eetbaar Houten is onderdeel van Transition Town Houten. Gezamenlijk ondersteunen wij initiatieven van inwoners die Houten groener, sociale en duurzamer maken.

Appels plukken kan op zaterdag 27 september tussen 10 en 12 uur bij de Klaverhof in ’t Oude Dorp (De Hoven). Neem zelf een tas of emmer mee om appels te verzamelen. Ook ladders en appelvangers zijn van harte welkom. Heb je een Dutch oven of gasstel en wil je helpen bakken of appelmoes maken? Graag! Neem je spullen mee of mail naar Eetbaar Houten om af te stemmen (eetbaarhouten@gmail.com).

Zaterdag 23 september
10-12 uur
Gratis appels plukken
Klaverhof in het oude dorp (de Hoven)
Meenemen: tas, emmer, bakje met deksel, eventueel ladder en/of appelvanger

1 gedachte over “Gratis appels plukken op 27 september!

Gesloten voor reacties.