Help de ringslangen tijdens de gezinsochtend broeihoop omzetten op zaterdag 7 maart 2020!

      Reacties uitgeschakeld voor Help de ringslangen tijdens de gezinsochtend broeihoop omzetten op zaterdag 7 maart 2020!

Ieder jaar doorzoeken we de ingezakte broeihopen voor de ringslang naar lege ringslang eieren om zo te zien hoeveel ringslangetjes er vorig jaar geboren zijn. Daarna zetten we de broeihopen weer opnieuw op zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen.

Dit doen we met takken, bladeren en paardenmest. Zo kan het lekker broeien en dat is nodig want Nederland is anders te koud om ringslangen eieren uit te broeden. Omdat er steeds minder natuurlijke gelegenheden zijn waar de ringslang haar eieren kunnen leggen helpen we hen zo een handje. Doe je mee?

Deze dag is bedoeld voor gezinnen met kinderen waarbij de kinderen centraal staan. We starten om 10.00 uur bij Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5 (achter Nieuw Wulven) waar jullie wat te drinken krijgen en er vertelt wordt over de ringslangen.

Daarna gaan we lege eieren zoeken en een broeihoop omzetten die bij het klompenpad van Boerderij Slagmaat en Nieuw Wulven ligt. Wij zorgen voor de materialen, doe rubber laarzen aan en neem je lunch mee. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de kinderen.

Om 13.00 uur is de activiteit afgelopen. Voor volwassen en oudere kinderen organiseren we nog twee dagen broeihopen omzetten op zaterdag 21 maart en 28 maart.

Voor vragen en aanmelding voor deze dagen kun je mailen naar:  ringslangenwerkgroephouten@gmail.com.

De Gezinsochtend broeihoop omzetten is een initiatief van de Ringslangenwerkgroep Houten, Groen Doet Goed, de NME Houten en Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat.