Houtenaar fietst van Noorwegen naar Portugal en brengt plasticvervuiling onder de aandacht

Robin Aanstoot (28) uit Houten is dit jaar afgestudeerd als milieuwetenschapper aan de UU en aan de WUR. Voordat hij zich gaat richten op de arbeidsmarkt wil hij eerst zijn grootste passies, te weten fietsen, surfen en het milieu, combineren in een lange fietstocht langs de Europese kust.

Natuurlijk trekt het avontuur, maar hij focust zich met zijn tocht ook op de aandacht voor de plasticvervuiling. Hij zal in elk land organisaties bezoeken die zich op een positieve manier inzetten om het plasticprobleem tegen te gaan. Hierbij kiest hij bewust voor kleinschalige initiatieven die vaak onder de radar blijven maar zeker aandacht verdienen. Er gebeurt veel en het is de moeite waard om dat te laten zien!

Een internationale organisatie die zich richt op het voorkómen van de plasticsoep in de oceaan zal voor elke kilometer die Robin fietst een kilo plastic recyclen. Dat motiveert enorm om veel kilometers te maken! Zelf verzamelt Robin elke dag een zak met plastic afval.

Robin heeft zich goed voorbereid op deze onderneming. Zo heeft hij het afgelopen half jaar zelf een vakantiefiets plus een surfkar gebouwd en geoefend in het omgaan met een drone en GoPro. Het verzamelen van beeldmateriaal is natuurlijk een flinke uitdaging naast het fietsen zelf.

Vorige week vertrok hij vanaf Schiphol met al zijn spullen (op zich al een expeditie) naar Noord-Noorwegen. Hij hoopt aan het eind van het jaar na een traject van bijna 10.000 km uiteindelijk aan te komen in Zuid-Portugal.

Aan het eind van deze tocht zal hij zijn ervaringen vastleggen in een korte documentaire. Maar tot die tijd is Robin op al zijn avonturen te volgen op Instagram via re.cycle.surf en Houtens Nieuws doet elke week verslag van zijn belevenissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *