Rosse woelmuis veel voorkomend in Nieuw Wulven

      Reacties uitgeschakeld voor Rosse woelmuis veel voorkomend in Nieuw Wulven

Wikipedia

De veldwerkgroep van de Zoogdiervereniging heeft samen met  Zoogdieren Utrecht (ZOUT) een muizenonderzoek uitgevoerd in het weekend van 4 en 5 november. Omdat er veel vrijwilligers waren is besloten om naast Gagelpolder ook de muizen in Nieuw Wulven te inventariseren.

Vrijdagochtend werden 50 inloopvallen met graan, stukjes fruit en meelwormen uitgezet. Het onderzoek begon om 23.00 uur die dag.

Een lid van MWH (Rose Dlhopolsky) heeft dit onderzoek meegemaakt in een groepje van drie personen. Telling vond plaats op zaterdag (07.00 uur, 15.00 uur en 23.00 uur). Zondagochtend om 0700 uur werd alles weer opgeruimd.

Het meest gevangen zijn de rosse woelmuis en de bosmuis. De veldmuis, spitsmuis en dwergmuis waren minder aanwezig.  De waarnemers hebben de soort en het geslacht van de muizen onderzocht en genoteerd. Na elke bezoek wordt vers eten toegevoegd en haartjes geknipt om te zien of ze volgende dag niet opnieuw worden meegeteld.

Rose meldt dat het zwaar en nat werk is. Maar de beloning is wel om te zien hoe vaak de rosse woelmuis voorkomt in Nieuw Wulven, hoe hoog de bosmuis kan springen en hoe een dwergmuis op riet kan lopen.