Gemeente Houten geeft MWH stuk grond in bruikleen

De gemeente Houten heeft zaterdag 25 september 2021 ter gelegenheid van ons 40 jarige bestaan een stuk grond in bruikleen gegeven, waarop wij natuur mogen ontwikkelen. De cheque werd door wethouder Hilde de Groot uitgereikt aan voorzitter Henk Vernooij.

Het stuk grond ter grootte van ongeveer één hectare is te vinden langs de Schalkwijkseweg en de Hoogdijk. Ongeveer in de buurt waar het metalen kunstwerk in het weiland staat, ten zuiden van de wijk De Grassen.

Voorzitter Henk Vernooij reageerde verheugd op het bericht. Hij benoemde de goede samenwerking die MWH en haar werkgroepen heeft met de gemeente Houten. Hij meldde dat er een projectgroep gaat worden gevormd die zich bezig gaat houden met de inrichting van een stuk natuur waar we de biodiversiteit mee versterken. Ondertussen wordt er gewerkt aan het verkrijgen van de ANBI-status van MWH, zodat sponsoring gemakkelijker wordt.

Gedurende de rest van de dag konden leden van MWH kennismaken en netwerken met andere leden. Een speciale dag omdat hierdoor ook een kijkje in de keuken kon worden genomen bij de andere werkgroepen. Op het terrein van boerderij Nieuw Slagmaat was ook de Appelplukdag gaande. Hierdoor was er ook sprake van belangstelling van diverse gasten die konden kijken bij de verschillende werkgroepen. Als MWH kijken we terug op een zeer geslaagde dag.

Foto’s van deze dag

MWH-voorzitter Henk Vernooij neemt de cheque in ontvangst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 5 =